Pre rozvoj rakoviny sú z hľadiska mechanizmu jej vzniku rozhodujúce rovnaké degeneratívne metabolické podmienky ako u kardiovaskulárnych ochorení. Asi 60% dôvodov prečo vzniká rakovina máme v rukách my sami, polovica z toho závisí od stravy. Podla WHO najmenej 68% populácie zomiera v dôsledku degeneratívnych podmienok, ktoré su viazané na to čo zjeme. Pred 100 rokmi to bolo 15%…

Program liečenia a prevencie rakoviny skúma epigenetické a molekulárne mechanizmy vzniku a šírenia rakoviny. Skúmame prírodné látky, ktoré majú protinádorové účinky, ich použitie a zmeny v životnom štýle vo vzťahu k predchádzuniu  a podpornej liečbe rakoviny.

Program prevencie a liečby rakoviny skúma predovšetkým rôzne chemické látky obsiahnuté v rastlinách alebo v potrave rastlinného pôvodu (fytochemikálie), ktoré môžu mať vplyv na vznik rôznych druhov rakoviny.

Centrom nášho zájmu je  pochopenie molekulárnych  mechanizmov u niektorých výživových látok, ktoré môžu mať v ľudskom tele protinádorové účinky, ako sú napríklad bioflavanoidy, katechíny nachádzajúce sa v čaji, sulforafany, lycopény, allyl sulfidy, chlorofyly,  saponíny  a ďalšie.

Skúmame tiež epigenetické efekty a životný štýl jedincov, ktoré modulujú riziko vzniku rakoviny v priebehu celého života.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Solve : *
25 − 8 =